Csapatépítő: Több mint egyszerű csapatépítés

Fedezd fel a csapatépítők átalakulását 2020 előtt és után! Tudd meg, hogyan formálódott át a közös élmények és a tanulás szerepe a modern csapatépítőkben.
Írta:

A Csapatépítők Átalakulása 2020 Előtt és Után

Egészen 2020-ig a csapatépítők sokszor inkább hasonlítottak egy esküvőhöz, mint valódi csapatépítő alkalmakhoz. A fő cél az volt, hogy a munkatársak munkaidőn kívül is találkozzanak és együtt legyenek. A filozófia lényege abban állt, hogy ha közös élményeket biztosítunk nekik, az segíti a csapattá formálódásukat. Azonban, a COVID-19 pandémia mindent megváltoztatott.

COVID-19 Hatása a Csapatépítésre

A pandémia miatt a munkatársak nem találkozhattak személyesen. Ez a korlátozás ugyan elmúlt, de rögtön ezután a home-office szezonja következett, amely miatt továbbra is kevesebbet találkozunk személyesen, mint korábban. A fizikai találkozások csökkenése miatt a csapatépítők hamar átalakulásba kezdtek.

Az Új Csapatépítő Célok

Kezdetben az volt a cél, hogy a csapat tagjai valóban összerázódjanak és jobban megismerjék egymást, hiszen a munkakapcsolatokra korlátozódtak az interakciók. Ennek érdekében a legtöbb csapatépítő lehetőséget kínált a tapasztalatok aktív átbeszélésére, és gyakran valamilyen diagnosztikai eszköz is bekerült a programba.

Mélyebb Tartalom a Csapatépítőkben

A csapatépítők céljai azonban tovább fejlődtek. Ma már az is cél, hogy a csapat tagjai önmagukat is jobban megismerjék ezen az eseményen. Ez magában foglalja azt, hogyan jelennek meg az adott csoportban, és mit adnak hozzá a csapathoz. Ezek a témák már kevésbé vezethetők le abból, hogy a home-office miatt kevesebbet találkozunk élőben, hogy nincsenek folyosói vagy konyhai beszélgetések. Ez valami új és mélyebb tartalom, amire a résztvevők is vágynak.

A Játékosság és Könnyedség Megőrzése

A forma kapcsán továbbra is elvárás a játékosság és könnyedség. Fontos, hogy a csapatépítő nap folyamán legyen humor és nevetés. Azonban a szórakozás mellett a tanulás igénye is nagyon komolyan jelen van.

A Mi Megoldásaink

Erre a kombinációra reflektálnak a mi megoldásaink is. Kipróbált, validált módszertanokat alkalmazunk, melyeket játékos környezetbe ültetünk át pszichológus facilitátorokkal. Ezek a módszertanok nemcsak szórakoztatóak, hanem mély tanulási élményt is nyújtanak a résztvevők számára.

Összefoglalás

A modern csapatépítők célja már nemcsak az, hogy a csapattagok találkozzanak és jól érezzék magukat. Sokkal inkább arra törekednek, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat és egymást, valamint fejlődjenek a közös munka során. A játékosság és a tanulás kombinációja teszi ezeket az eseményeket igazán értékessé és hatékonnyá. Ha te is szeretnéd, hogy a csapatod jobban összekovácsolódjon és fejlődjön, válassz olyan csapatépítő programokat, amelyek ezt a komplex igényt kielégítik.

Amennyiben Téged is érdeklenek különböző csapatépítő szolgáltatások, úgy érdemes körülnézned honlapunkon. A játékos csapatépítők mellett további szakmai csapatépítőkkel is találkozhattok, ahol jobban megismerhetitek egymást és közben fejleszthetitek az együttműködést vagy a kommunikációt, esetleg közösen oldhattok meg mindennapi problémákat.

csapatépítéscsapatépítő
Előző bejegyzés
A Mesterséges Intelligencia a kiválasztásban
Következő bejegyzés
Az Ön és Csapatfejlesztő Csapatépítő: A Jövő Munkahelyének Kulcsa

A cikk szerzője

További cikkeink