A Csapatépítők Új Generációja: Innovatív Megoldások a Hatékony Együttműködésért

Ismerd meg a LEGO Serious Play és üzleti szimulációk erejét a csapatépítésben! Fejleszd a csapatdinamikát és a közös munkát kreatív módszerekkel.
Írta:

Ahogy előző cikkünkben írtuk a csapatépítők nem csak a játékosak lehetnek, hanem szórakoztató mivoltuk mellett a csapat összekovácsolásában is segíthetnek, amellyel jobban megismerhetjük munkatársaink gondolkodását, stratégiát és a csapathoz hozzáadott szakmai és személyes tudását.

LEGO Serious Play: A Csapatépítés Új Dimenziója

A LEGO Több, Mint Játék

Mindannyian ismerjük a LEGO kockákat, de azok, akik gyerekként vagy gyerekeikkel sokat építettek, tudják, hogy a LEGO nem csupán játék. A LEGO fejleszt és kifejez, néha olyan dolgokat is, amelyeket szavakkal nehéz vagy lehetetlen megfogalmazni. Képzeld el, hogy meg kell építened a bizalmat, a kiégést vagy a delegálást! A LEGO segítségével gondolkodni is lehet, méghozzá szokatlan módon: a kezünk által.

Kreatív Gondolkodás a Kéz Segítségével

Amikor építünk, a kezünket használjuk, nem a szánkat, így egy olyan gondolkodási csatornát indítunk be, amely valóban újat tud alkotni. Az akár csak véletlenszerűen egymásra tett elemek egyszer csak értelmet kapnak, és máris ott van, amit mindig is mondani akartunk, csak nem voltak hozzá meg a jó szavak.

A Problémák Kívülről Való Szemlélése

A LEGO Serious Play során valóban létrehozzuk egy téma vagy probléma reprezentációját, kívülre helyezzük magunkból, így rá tudunk nézni. Amikor ezt csak szavakkal tesszük, az a következő pillanatban már el is illan, és sokszor csak az illúziója van meg annak, hogy ugyanarról beszélünk, mert ugyanazokat a szavakat használjuk.

Az Építés Hatása a Csapatra

Amikor megépítjük azt, ami foglalkoztat bennünket, könnyebben kérdezünk, és olyasmire bírjuk rá az agyunkat, ami átformálja magát a témát is. Ezért jó a LEGO egy csapatépítésre és egy közös probléma átgondolására is. Arról nem is beszélve, amikor az egyéni modellekből egy közöset kell építeni, ami tényleg csak úgy lehetséges, ha mindenki egy kicsit felad az övéből. Pont úgy, ahogy egy kicsit az egyéni igényekből és célokból kell azért, hogy a csapaté érvényesülhessen.

Készen Álltok?

Ha készen álltok, arra kérlek Titeket, hogy építsetek egy modellt, ami bemutatja, milyen a csapatotok ideális működése.

Üzleti Szimuláció Csapatban: A Valóság Dinamikája

Az Üzleti Gondolkodás Kihívásai

Az üzleti gondolkodás átadása másoknak nem könnyű feladat. Két fő probléma merülhet fel: semmilyen példa vagy esettanulmány nem tudja visszaadni a valóság váratlan fordulatait és dinamikáját, valamint az üzleti gondolkodás nem létezhet az egyéni személyiség nélkül. A legjobb szabályokat vagy meglátásokat is keresztbe tudja húzni az egyén vagy a csapat saját működése.

Egy Realisztikus Szimuláció

Az üzleti szimulációs csapatépítőben mi egy realisztikus és dinamikus világot kínálunk nektek, ahol együtt kell döntenetek és gondolkodnotok, miközben a többi csapattal versenyeztek. Minden döntésetekre reagál a piac, de mindig van egy következő periódus is, amely lehetőséget ad a korrekcióra.

A Siker Kulcsa

A siker nem csupán azon múlik, hogy mennyit áldoztok fejlesztésre vagy mennyivel adjátok drágábban a terméket, hanem azon is, hogyan dolgoztok együtt és miként kerüljétek el a csoportdöntés csapdáit. A szimuláció így nem csak a VUCA/BANI világ gyorsaságát és összetettségét adja át, hanem azt is, amit belőletek kivált.

A Csapatdinamika Fejlesztése

A könnyed visszatekintést és a csapatdinamika visszajelzését több száz végigjátszás tapasztalatával segítik munkatársaink, majd újra indulhat a játék a tanulságok fényében. Csak rajtatok múlik, hogy csak a beállításokon változtattok vagy a csapat működésén is.

Indíthatjuk az Első Kört?

Készen álltok? Indíthatjuk az első kört? Csak rajtatok múlik, hogyan fejlődtök a csapatban és hogyan hozzátok ki a legtöbbet a közös munkából.

Amennyiben Téged is érdeklenek különböző csapatépítő szolgáltatások, úgy érdemes körülnézned honlapunkon. A játékos csapatépítők mellett további szakmai csapatépítőkkel is találkozhattok, ahol jobban megismerhetitek egymást és közben fejleszthetitek az együttműködést vagy a kommunikációt, esetleg közösen oldhattok meg mindennapi problémákat.

csapatépítéscsapatépítő
Előző bejegyzés
Az Ön és Csapatfejlesztő Csapatépítő: A Jövő Munkahelyének Kulcsa
Következő bejegyzés
Mystery Show: Különleges Élmények Csapatépítésre

A cikk szerzője

További cikkeink