Workshopok

A workshopok segítenek fejleszteni munkavállalóid kommunikációs készségét, a csapatmunkát és az önismeretet, amik mind-mind hozzájárulnak a hatékonyabb együttműködéshez, a kiegyensúlyozott munkahelyi kapcsolatokhoz és a problémák eredményes megoldásához. A listázott workshopokon kívül egyedi, cégedre szabott megoldásokban is számíthatsz ránk.

Workshopok - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért

Team Profil workshop

A Team Profil workshop a Hogan személyiségtesztek eredményeire épül, és a csapattagok együttműködését és hatékony kommunikációját célozza meg.

A kitöltött Hogan tesztek eredményeire alapozva vesztek részt különböző feladatokban és helyzetekben, amik segítenek mélyebben megérteni egymás erősségeit, gyengeségeit, kommunikációs stílusát és preferenciáit. 

A workshop segítségével jobban megérthetitek egymást pszichodinamikai szinten, ami növeli az egymásba vetett bizalmat, segíti a gördülékenyebb együttműködést, és könnyebben elfogadják egymás különbségeit. Hatékonyabbá teszi a felelősségi körök meghatározását és fokozza az elkötelezettséget, a hatékonyságot és a teljesítményt a közös munka során.

A workshopon mindig biztosítunk facilitátort, aki aktívan részt vesz a folyamatban, ugyanakkor nem befolyásol titeket, csak rávezető kérdéseket tesz fel. Így a csapattagok maguk fedezik fel a csoportdinamika kulcsfontosságú elemeit és saját megoldásokkal állhatnak elő egy adott helyzetre.

Miben segít?

  • Csapatdinamika feltérképezése, megértése
  • Hatékony, célravezető kommunikáció kialakítása
  • Csapatszintű célkitűzések meghatározása

A workshop ajánlott hossza: fél munkanap vagy 1 teljes munkanap.
Az ideális résztvevői létszám: 8-10 fő.

Workshopok - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért
Workshopok - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért

PCM® alapú kommunikációs workshop

A workshop során megismerhetitek a hat különböző személyiségtípust, amelyeket a PCM® (Process Communication Model) meghatároz.

Ezek a típusok különböző észlelési módokkal, kommunikációs csatornákkal, igényekkel és stresszhelyzet alatti kommunikációs mintázatokkal rendelkeznek. Gyakorlati példákat alkalmazunk (kommunikációs formulák, mondatok, szavak és nonverbális jelzések) arra, hogy miként lehet a különböző típusokkal jól működő kommunikációt folytatni. 

Bár a tréning önmagában is demonstratív – hiszen minden résztvevő a saját személyiségtípusának megfelelően kommunikál – a tréninget megelőzően kitölthetitek a PCM® tesztet, ezzel segítve mind az önismeretet, mind a megfelelő példák meghatározását.

A workshop ajánlott hossza: 4 fél munkanap (vagy 2 teljes munkanap).
Az ideális résztvevői létszám: 6-14 fő.

PCM® alapú önismereti workshop

Az önismeret elmélyítésére tervezett workshopnál a hangsúly nem csupán a hat különböző kommunikációs típus megismerésén van  – a saját személyes profilotok teljesebb megértésére is koncentrál.

A tréning során nem pusztán a kommunikációs technikákkal ismerkedhettek meg: kiemelt figyelmet fordítunk a szükségletekre, kudarcmechanizmusokra és karaktererősségekre. Itt is fontos az előzetes PCM® teszt kitöltése, amelynek riportját megkapjátok a tréning kezdetén. 

A workshop ajánlott hossza: 1 munkanap.
Az ideális résztvevői létszám: 6-12 fő.

Workshopok - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért
Workshopok - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért

LEGO®
Serious Play® workshop

A LEGO® Serious Play® egy innovatív, kreatív és interaktív módszer, amely lehetőséget ad arra, hogy a játék és az építés segítségével fejezzétek ki gondolataitokat és mutassátok be megoldásaitokat.

A workshop során LEGO® elemeket használva projektmodelleket és 3D-reprezentációkat hozhattok létre, erősítve a problémamegoldó-képességet, a csapatkohéziót és a stratégiai tervezési skilljeiteket.

Mihez nyújt segítséget?

  • Hatékonyabb működés
  • Közös identitás megtalálása és kialakítása
  • Alakuló vagy változáson átmenő csapatok együttműködése
  • Agilis, kreatív csapatok fejlesztése
  • Döntésben elakadt csapatok továbblépése