Szervezeti felmérések

Munkavállalói elégedettségi felmérés

A munkavállalói elégedettségi felmérés egy olyan átfogó vizsgálat, amely teljes körű képet nyújt a szervezeted működéséről és a munkavállalói elégedettségéről. A célja, hogy azonosítsa a problémás területeket, lehetővé téve számotokra az objektív megközelítést és a fókuszált beavatkozást.

Szervezeti felmérések - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért

Mire terjed ki a felmérés?

Szervezeti felmérések - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért

Teljes szervezetre kiterjedő adatok

A felmérés a szervezet egészére kiterjed, beleértve különböző osztályokat, csapatokat is, így sokszínű és alapos véleményformálást tesz lehetővé.

Fejlesztendő területek közötti prioritások

Az eredmények alapján megállapított problémás területek rangsorolódnak, így a vezetőség könnyen azonosíthatja, mely területeken van a legnagyobb szükség fejlesztésekre.

Adatokkal támogatott következtetések

Az adatok alapján megalapozott következtetéseket vonhattok le, amelyek segítik a döntéshozatalt és a stratégiai tervezést.

Kérdések közötti elemzési lehetőségek

A részletes kérdéseknek köszönhetően lehetővé teszi, hogy jobban megértsétek a munkavállalók véleményét, és az egyes területek közötti kapcsolatokat is feltérképezzétek.

Csoportbontási és összehasonlítási lehetőségek

Lehetőséget ad a csoportokra bontott elemzésre, például osztályok szerint, és összehasonlítást tesz lehetővé különböző részlegek vagy időszakok között.

Problémás területek megoldásával kapcsolatos ötletek

Kreatív és hatékony megoldásokat találhattok a problémás területek kezelésére, javítva ezzel a munkavállalói elégedettséget.

A munkavállalói elégedettségi felmérés tehát nem csupán számadatokat szolgáltat, hanem segít megérteni a problémák gyökerét és konkrét intézkedéseket javasol a megoldásukhoz.

Az elégedettség és az elkötelezettség is fontos

Ezért mindkettőt mérjük, csak más módszerrel

Az elégedettségi felmérés a cseh és magyar kutatások eredményeire támaszkodik, és kategóriákra bontva érinti a szervezeti kultúrát, szervezeti változásokat, béreket és juttatásokat, munkatársi kapcsolatokat, munkával való elégedettséget, vezetőséggel való elégedettséget, közvetlen vezetőkkel való elégedettséget, személyes fejlődést és karrierlehetőségeket, valamint kommunikációt és információmegosztást.
Az elégedettség és fontosság kettős aspektusát felmérő kérdések segítenek létrehozni egy prioritási mátrixot, amely a szervezet számára segítséget nyújt a hatékony döntéshozatalban és az erőforrások optimalizálásában. A kitöltők véleménye alapján azonosíthatók a legkritikusabb területek, ahol az intézkedések a legnagyobb hatást érhetik el.

Az elkötelezettségi felmérés három fő blokkra oszlik: a Net Promoter Score kérdésre, a GALLUP Q12 lista alapján kidolgozott kérdésekre és az UWES (Work & Well-being) kérdőívre. Ezekhez szabadon választható egyéb kérdésblokkok is, és mindegyik kérdés 5 (esetlegesen 6) fokozatú Likert-skálával válaszolható meg. A szervezet méretétől, struktúrájától vagy életciklusától függően bármelyik blokk elhagyható, ha nem releváns. Az opcionális nyitott kérdések, bár többletmunkát jelentenek az elemzés során, lehetőséget teremtenek az ötletgyűjtésre, mivel így megoldási javaslatok érkezhetnek a munkavállalóktól.

Szervezeti felmérések - Assessment Systems Hungary - Modern HR megoldások a vállalatod sikereiért