Az Ön és Csapatfejlesztő Csapatépítő: A Jövő Munkahelyének Kulcsa

Fedezd fel, hogyan alakítja át a Hogan Team Profil és a PCM Team Profil a csapatépítést, javítva az együttműködést és a kommunikációt a modern munkahelyeken!
Írta:

Ahogy előző cikkünkben írtuk a csapatépítők nem csak a játékosak lehetnek, hanem szórakoztató mivoltuk mellett önfejlesztő és az önismeretet segítő témákban is segíthetnek, amellyel segíthetik önmagunk megismerését, a csapat együttműködését és akár a csapaton belüli kommunikációt is.

Hogan Team Profil: Az Igazi Csapatépítő Eszköz

A Hogan Team Profil Alapjai

Már az iskolában sem csak az számított, hogy milyen jegyet vittünk haza, hanem az is, hogy a többieké milyen lett. Az ember szociális lény, és jó pár elmélet támogatja azt a nézetet, hogy identitásunk is csak azért van, mert körül vesznek minket mások. Ez a helyzet a Hogan kompetencia-profilokkal is: jó dolog megtudni, hogy mások milyennek tartanak minket, de még jobb megtudni, hogy a körülöttünk dolgozókhoz képest milyenek vagyunk.

A Csapat Dinamikájának Megértése

A Hogan Team Profil erre a kíváncsiságra alapoz, miközben elgondolkodtatja a résztvevőket azon, hogy mi miért történik a hétköznapokban. Nem egy tréningen és coachingon hangzik el, hogy amit másoktól kapunk visszajelzésként, az nem mindig rólunk szól, hanem arról, aki adja. Sokak számára mégis csak a másik Hogan profiljának ismerete indítja be ezt a gondolkodást. Ez az a pillanat, amikor megérti, hogy a másik csapattag világában ott, ahol ő támadást lát, valójában csak puszta kíváncsiság áll, vagy ahol ő túlbuzgóságot lát, valójában csak aggodalom van.

A Csapat Erősségei és Gyengeségei

Kissé klisészerű elővenni az „egész több, mint a részek összege” hasonlatot, de egy csapatépítőn használt Hogan Team Profil valóban meg tudja adni azt a pluszt, ami ehhez kell. A játékos megtapasztalások mellett rávilágít mindenki hozzáadott értékére a csapatban és arra is, hogy a csapat együtt miben erős, és hol kell odafigyelnie önnön működésére.

A Különbségek Kezelése

Ha ezek után még mindig nem érzed, hogy ez sokat adna, akkor képzeld el, hogy érezheti magát az az érzelmileg kevésbé stabil csapattagod, aki egyedül van sok reziliens és nyugodt ember között. Mi ezt a megértést fogjuk elvinni neked és a csapatnak, úgy, hogy hosszú távon a legtöbbet hozzátok ki a különbségekből. Ráillik amúgy valakire a fenti leírás a csapatban?

PCM Team Profil: Hatékony Kommunikáció a Csapatban

A Kommunikáció Jelentősége

A kommunikáció fontosságánál alighanem nincs nagyobb közhely a világon. A napi munkánk és cselekedeteink több mint 50%-át kiteszi, mégis leginkább csak a tartalomra szoktunk figyelni. Pedig az, ahogy beszélünk (különösen stresszhelyzetben), sokat elárul rólunk és egy „használati útmutatót” is rejt velünk kapcsolatban.

Az Egyéni Stílusok és Szükségletek

Mind a karaktererősségeink, mind a szükségleteink levezethetőek abból, ahogy beszélünk, de még azzal kapcsolatban is árulkodnak, hogy miként szeretnénk, ha vezetnének minket. A PCM szerint mindenkinek van egy preferált „dolga”, amit egy beszélgetés során ki szeretne cserélni a másikkal. Ezt néha még sejtjük is, ha sokat beszélünk valakivel, de csak a legritkább esetben használjuk tudatosan. Ahogy a sajátunkat se. Pedig ha szeretnénk szót érteni a másikkal és valóban problémákat megoldani, akkor nem árt tudni, hogy miről szeretne beszélni a másik, és hogy mi magunk mikor kezdünk stresszelődni.

A PCM Team Profil Hatása

Egy PCM-es Team Profil a fentiek miatt mindig rengeteg „Jé, tényleg!” felkiáltással kezdődik, amit aztán rendre követnek a „Hú, ezt nem is gondoltam” típusú mondatok, ahogy a csapat egyre beljebb halad egymás megismerésében. Érthető módon emiatt egy ponton mindig felmerül a beavatkozás igénye is, azazhogy a felismerésen túl mit lehet tenni, ha a csapattagok nem ugyanúgy kommunikálnak.

Gyakorlati Megoldások a Csapatépítőn

Erre szintén van megoldás, ami nem igényel semmilyen komoly módszertani ismeretet vagy sémát, és már ott a csapatépítőn gyakorolható egymással szemben. És mindehhez nem kell más, csak az, hogy beszélgessünk, játszunk és odafigyeljünk arra, ahogy a másik fél beszél hozzánk.

Végezetül

Ha szeretnéd megtudni, hogy már ebben a szövegben hányféle stílus fordult elő, keress fel minket. A PCM Team Profil segítségével a csapatod nemcsak hatékonyabban kommunikálhat, hanem mélyebb megértést is nyerhet a csapattagok közötti különbségekről, és arról, hogyan lehet ezeket a különbségeket a csapat előnyére fordítani.

Amennyiben Téged is érdeklenek különböző csapatépítő szolgáltatások, úgy érdemes körülnézned honlapunkon. A játékos csapatépítők mellett további szakmai csapatépítőkkel is találkozhattok, ahol jobban megismerhetitek egymást és közben fejleszthetitek az együttműködést vagy a kommunikációt, esetleg közösen oldhattok meg mindennapi problémákat.

csapatépítéscsapatépítő
Előző bejegyzés
Csapatépítő: Több mint egyszerű csapatépítés
Következő bejegyzés
A Csapatépítők Új Generációja: Innovatív Megoldások a Hatékony Együttműködésért

A cikk szerzője

További cikkeink