A hajszától a lazításig: a modern munkamorál és ‘Lazy Girl Jobs’ trendje

Átalakult kihívások a munkaerőpiacon: a ‘lazy girl job’ trendet vizsgáljuk, mely újraértelmezi a rugalmasság és a kihívások egyensúlyát a munkahelyi dinamikában.
Írta:

Az új munkahelyi trend, a „lazy girl jobs” (magyar fordításban a „lusta lány munkák”), egyre nagyobb figyelmet kap a modern munkaerőpiacon. Ez a jelenség egyre több vállalatnál és iparágban jelenik meg, és számos véleményt szül mind a munkaadók, mind pedig a munkavállalók körében. Sokan a „quiet quitting” új formájának tartják, de mi azt gondoljuk, hogy bár első ránézésre lehet hasonlóság a két trend között (hiszen mindkettő lehet természetes válasz a túlterheltségre vagy kiégésre  a munkavállaló oldaláról), valójában a háttérben meghúzódó okokban és a munkához való attitűdben is jelentős különbség van a 2022-es és 2024-es trend között. Cikkünkben ezeket az eltéréseket vizsgáljuk.

Milyen egy „lazy girl job”?

A „lazy girl jobs” koncepciója olyan munkaköröket jelöl, amelyek nagyobb rugalmasságot és kevesebb fizikai vagy mentális erőfeszítést igényelnek, azaz inkább könnyedebb feladatokra, szervezési vagy kommunikációs tevékenységekre fókuszálnak, és kevésbé terhelik mentálisan vagy fizikailag a munkavállalót.

Az ilyen típusú munkák előnyei közé tartozhat az alkalmazkodóképesség növelése, a munkavállalók stresszszintjének csökkenése és a munka-magánélet egyensúlyának javítása. Az olyan munkavállalók számára, akik különféle személyes és családi kötelezettségekkel rendelkeznek, vagy akik inkább preferálják a rugalmas munkavégzési lehetőségeket, a „lazy girl jobs” lehetőséget nyújthat a hatékonyabb munkavégzésre és a teljesítmény javítására.

Milyen veszélyeket rejthet ez az új munkahelyi trend?

Egyes munkaadók számára ez a trend aggodalmat és kérdéseket vet fel a munkavállalói teljesítmény és motiváció szempontjából. Hogy miért? Az olyan munkakörök, amelyek kevésbé jelentenek kihívást vagy kevesebb erőbefektetést igényelnek, van, hogy nem ösztönzik eléggé a munkavállalókat a fejlődésre és a kreativitásra. Mindezek mellett felmerülhet a komplexebb pozíciók belső utánpótlásból fakadó hiány, hiszen, ha valaki „könnyű munkát” szeretne akkor bármekkora tapasztalattal vagy potenciállal rendelkezik, nem fog előre lépni a szervezetben.

A fent említett okok miatt a munkaadók nagy része mondhatná a trend alapján, hogy a mai fiatalok az egyszerűséget és rugalmasságot keresik és nem a hosszútávú és biztos karrierlehetőséget. Mi azt mondanánk, hogy kicsit komplexebb a szituáció.

Generációs perspektívák a munkáról

Természetesen a generációs különbségek itt is nagy szerepet játszanak. Nem véletlen, hogy a quiett quitting és lazy girl jobs is a Tik Tok-on kezdte meg térhódítását. A fiatalabb generációk gyakran nagyobb hangsúlyt fektetnek, vagy legalábbis inkább előtérben van számukra a munka és a magánélet egyensúlya. Nyilván e mögött is több tényező áll. Fontos észben tartani, hogy a gazdasági és munkahelyi körülmények, pl. emelkedő infláció, a megélhetés drágulása vagy a nyugdíjkorhatár növekedése egy olyan gondolkodásmódot ad a mai fiatalok számára, amely megkérdőjelezi a karriert. A fiatal generáció számára a tudat, hogy a gazdasági és munkahelyi körülmények miatt sokkal tovább kell majd dolgozniuk, mint az előző generációknak, átalakítja a munkához való hozzáállásukat. A  A Baby Boomer és X generációk körében még racionális életkép volt, hogy a maximális teljesítményt hozzák ki magukból a munkahelyen, majd 60 évesen amikor elérik a nyugdíj korhatárt, akkor lesz idejük pihenni. A fiatalabb generációk számára ez már nem elérhető így az egyensúlyt a munka és saját igényeik között minél hamarabb igyekeznek megteremteni.

Így már érthetőbb, hogy lesznek emberek, akik kevésbé keresik a kihívásokat vagy rugalmasabb körülményeket keresnek, hogy nagyobb teret tudjon kapni az életük többi része.

Mi lehet az arany középút?

Összességében, a „lazy girl jobs” trendnek számos előnye és kihívása lehet mind a munkaadók, mind pedig a munkavállalók számára.

A fiatalabb munkavállalóknak végső soron nem arra van szüksége, hogy egyáltalán ne kapjanak fejlődési lehetőségeket és kihívásokat. Mint mindig, itt is a spektrum teljes tartományában fogunk fiatal munkavállalókat találni. Lesznek olyanok, akik kihívásokat, előrelépési lehetőségeket keresnek, és vannak olyanok, akik csak a pénzkereseti lehetőségek miatt dolgoznak.

Ami fontos, hogy a vállalatok figyelembe vegyék az egyéni preferenciákat és igényeket, valamint megfelelő egyensúlyt találjanak a hatékonyság és a munkavállalói elégedettség között. Ezt mit is jelent? Munkaadóként érdemes megvizsgálni a munkafolyamatokat, az emberi erőforrás mennyiségét és a leterheltséget, hogy valóban elegendő mennyiségű munkavállalót foglalkoztassunk, ahol a túlterheltség helyett folyamatosan monitorozzuk a munkavállalók elégedettségét vagy a kiégési szintjét.

Bízunk benne, hogy cikkünk segít perspektívába helyezni a munkaerő piac átalakulását. Amennyiben szakembereink támogatásra a gyakorlatban is szükséged van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

lazy girl jobslusta lány munkákmunkahelyi trend
Előző bejegyzés
A Tehetségek felmérésének új dimenziója a tehetségprogramokban
Következő bejegyzés
Pótolhatja a pszichológusokat az AI? Megkérdeztük tőle!

A cikk szerzője

További cikkeink