Tudatos kiválasztás

Mi a helyezt a HR piacon 2023-ban? Hogyan valósítható meg a tudatos kiválasztás? Mit kell tudni a Z generációról?

– Hangzatos kifejezés, de mennyire megvalósítható?

A világ már éppen kilábadozott a Covid okozta nehézségekből, mikor mindemellé tavaly további gazdasági válsággal és a kiélezett világpolitikai helyzettel kellett szembenéznünk. És sajnos semmi nem mutat arra, hogy az idei év könnyebb lenne.

Mit is jelent ez az HR piacon?

A tavalyi Nagy Felmondási Hullám után 180 fokos fordulatot vett a munkaerőpiac. A gazdasági helyzet miatt a munkavállalóknak kiemelkedően fontos lett a stabil és biztonságos munkahely.

Jelenleg a munkavállalók kevésbé motiváltak arra, hogy munkahelyet váltsanak. A gazdasági nehézségek nemcsak a munkavállalókra vannak hatással, de a szervezetekre is. Egyre gyakrabban szembesülünk azzal, hogy költséghatékonyabb a foglalkoztatottak megtartása és fejlesztése, mint új munkavállalók keresése. Egy tömeges toborzás kifejezetten költséges projekt, és a mai piacon a merítés is egyre kisebb, így egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni.

Ez alól kivételt képeznek az IT szektorba tartozó cégek, nem is olyan régen tele voltak a hírek például az Amazonnál vagy éppen a Metánál elinduló leépítési hullámokról. Ennek oka, hogy a kereslet az ilyen szolgáltatások iránt megnövekedett a Covid alatt, így ők pont akkor bővítettek, mikor a többi cég leépítésekre kényszerült. Mindezt magyarázza, hogy a piaccal ellentétesen a csökkent kereslet és gazdasági helyzet miatt ők kénytelenek leépíteni, míg minden más szektor a megtartásra fókuszál.

Persze a kiválasztást nem lehet elkerülni, legyen akármilyen a piac. Így a cégek kénytelenek lesznek megfelelő hard skillekkel rendelkező személyeket kiválasztani. Előfordulhat, hogy nem lesz lehetőség soft skillek vagy kulturális illeszkedés alapján is szűrni a jelentkezőket. Ezért még inkább fontossá válik majd a jelentkezők megismerése, hogy tudjuk, milyen segítséget kell majd adnunk ahhoz, hogy az új munkatárs probléma nélkül tudjon beilleszkedni szervezetünkbe.

Z-generáció, mint munkaerő

A munkapiacra frissen kikerült jelentkezőknél érezhető a Covid időszak hatása, mely az olyan kompetenciák hiányosságaiban mutatkozik meg, mint például a magabiztos kommunikációs stílus, az együttműködés és integritás készsége és a jó előadói stílus. Minderre magyarázat, hogy nekik nem volt lehetőségük társaikkal az egyetemi projektek segítségével fejleszteni ezen készségeket. Ennek hatására többségében olyan jelentkezők közül tudnak választani a szervezetek, akiknél már a felvétel pillanatában nyilvánvaló, hogy fejlesztésre lesz szükségük, melyre időt és pénzt is szánni kell.

Ebből kifolyólag a tudatos kiválasztás a jelenlegi trendek szerint az esetek nagy részében inkább arra korlátozódik, hogy olyan személyt vegyünk fel, akit minél hatékonyabban tudunk fejleszteni. A kiválasztás során az alapvető alkalmasságon túl kritikus szempont, hogy mennyire illeszthető be az egyén a jelenlegi munkahelyi kultúrába, csoportba. Egy csoportba való beilleszkedés számos tényezőn múlhat és ezekre a tényezőkre is hatással van a már korábban említett kompetenciák hiányosságai az újdonsült munkavállalók körében.

Mire következtethetünk ezekből?

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a lehetőségek rendkívül limitáltak és az új helyzetek innovatív szemléletváltást követelnek. A beilleszkedés nehézségei a motivációra, az eredményes munkavégzésre és a munkával való elégedettségre is számottevő negatív hatást gyakorolhatnak, melyek következményei hamar érezhetővé válnak a szervezet egészében.

Milyen megoldásai lehetnek a jelenlegi trendek kapcsán felmerült nehézségeknek?
Milyen stratégiáink és eszközeink lehetnek a fontos személyek megtartására és az új személyek beillesztésére?
Közelgő webinárunkból mindez kiderül!

Webinárunkon megtudhatod, hogy
– hogyan működik egy jó csapat
– milyen emberek kellenek egy tökéletes csapat létrehozásához
– hogyan tudod fenntartani a csapatkohéziót és akár még növelni is a hatékonyságát abban az esetben, ha nem volt tökéletes jelölt és egy “nem oda illő” embert vagy kénytelen beépíteni egy csapatba!

csapatépítéskiválasztás
Előző bejegyzés
Hogyan ismerd fel a Quiet Quittert?
Következő bejegyzés
Ideális Team – Egy különleges csapatvezetési filozófia

A cikk szerzője

További cikkeink