abstract-reasoning-test

ABSZTRAKT GONDOLKODÁSI TESZT (ART)

A munkáltatók a kiválasztás során négy alapvető tényezőt figyelnek a potenciális új munkatársnál:

Intelligencia

Energikusság

Integritás

Társas képességek

Vagyis azt akarják, hogy a kiválasztott személy gyors legyen és okos, szorgalmas és elérhető, és ki lehessen vele jönni a hétköznapokban. Ezek közül az Absztrakt gondolkodási teszt (ART) az első vonás mérésében, a jelöltek intelligenciájának meghatározásában nyújt professzionális segítséget.

Mit mér az Absztrakt gondolkodási teszt?

Az ART az Általános Mentális Képességet (General Mental Ability (GMA)) méri. Az Általános Mentális Képesség az egyik legjobb előrejelzője a munkahelyi és a képzési teljesítménynek különböző típusú munkakörök esetében is.

“tehát többek között az értelmezés, tervezés, problémamegoldás, az absztrakt gondolkodás, az összetett ötletek megértését, a gyors és a tapasztalati tanulás képességet foglalja magában. Ez nem csupán elméleti ismeret vagy tesztkitöltési rutin. Sokkal inkább egy szélesebb és mélyebb képesség arra, hogy megértsük a környezetünket, hogy megragadjuk és benyomást szerezzünk a dolgokról, vagy kitaláljuk, hogy mit kell tennünk.” (Gottfredson, 1994, 13. oldal)

Kiknek ajánljuk?

Az ART alkalmazható a belépési-szintű munkaköröknél, a kék- és a fehérgalléros dolgozóknál, valamint a szolgáltatói szektorban is, költséghatékony összehasonlítást biztosítva más kiválasztási módszerekhez képest.

Hogyan működik az Absztrakt Gondolkodási Teszt?

1

Kitölthető otthon, vagy szabályozottabb tesztelési környezetben. 10+ nyelven érhető el (angolul, csehül, lengyelül, szlovákul, magyarul, szerbül, oroszul stb.).

2

On-line adminisztráció. Az ART 23 non-verbális logikai problémát tartalmaz, 25 perces időlimittel.

3

Automatikusan generált riportot mind a kitöltő, mind a megrendelő számára. A teszt eredményei lokális és nemzetközi normához is hasonlíthatók.

Sample item

A tesztkitöltő egy sor alakzattal találkozik, melyek egy szabály mentén elrendezhetőek. A kitöltő feladata, hogy felfedezze a szabályszerűséget és ezt alkalmazva a kérdőjel helyére tegye a megfelelő figurát.

HOGYAN SEGÍT AZ ART TESZT ALKALMAZÁSA A SZERVEZETNEK ÉS A MUNKAVÁLLALÓKNAK?

Kiválasztási célok

A leghasznosabb, ha olyan helyzetekben alkalmazza, amikor a jelölt kognitív képességeit szeretné megismerni, és felmérni azokat az intellektuális képességeit, melyek segítségével hatékonyan tudja menedzselni a megpályázott pozíciót.

Célcsoport

Az ART alkalmazható a belépési-szintű munkaköröknél, a kék- és a fehérgalléros dolgozóknál, valamint a szolgáltatói szektorban is.

Növeli a dolgozók sikerességét

A kiválasztási döntés folyamatától kezdve számos pozitív hozadéka van az ART teszt alkalmazásának. A megfelelően kiválasztott jelöltek a későbbiekben sokkal sikeresebbek lesznek a munkájukban, így a tesztelésbe fektetett energia többszörösen kamatozik.

KOGNITÍV TESZTEKET KERES?

Tekintse meg az Assessment Systems International által fejlesztett teszteket. Kérjen a vállalata számára ingyenes logint vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a további információkért.

Share This