SZEREZZEN BETEKINTÉST A MUNKÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ KOMPETENCIÁKBA.

Kompetencia értékelés

A mai gyorsan változó üzleti környezetben a legjobb módja annak, hogy a szervezetek megtartsák versenyképességüket az, hogy a legjobb tehetséggel rendelkezzenek. A kompetenciaértékelések gyors és hatékony megoldásokat kínálnak a tehetségek azonosítására, irányítására és fejlesztésére. Szervezete előnyt kovácsol a megnövekedett termelékenységből és jövedelmezőségből, mivel biztosítja, hogy a munkavállalók képesek legyenek teljesíteni céljaikat.

A kompetencia alapú módszereink teljes képet nyújtanak a jelölt profiljáról és arról, hogy miként teljesítenek és viselkednek a munkában. Annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb értékelést készítsük, a személyiségértékelést a kompetencia-értékelési módszerekkel kombináljuk, és a személyiséget a teljesítményhez kapcsolva jobban megjósolhatjuk a munkaképességet és a jelölt sikerességét.

Szeretne valódi betekintést nyerni a jelöltek erősségeibe és lehetőségeibe?

ELŐNYÖK

Objektív és tárgyilagos folyamat

Gyors, megbízható és releváns információt nyújt a jelöltek erősségeiről és gyengeségeiről, és meghatározza az ezekkel összefüggésbe hozható kompetenciáikat. Egyedülálló üzleti pszichológiában jártas szakembereink megkönnyítik a folyamatot, és jobb döntéseket hoznak, melynek eredménye a változatos bérekben mutatkozik meg, illetve a siker nagyobb valószínűségében.

Tisztázza teljesítménybeli elvárásait

Mindkét fél előnyére válik, ha reális listát használ a legmegfelelőbb jelölt és a követelményeknek való megfelelés mértékének meghatározásához. A kompetenciák azonosítása és mérése nem csak a munkáltatók és a munkavállalók feladatainak tisztázását szolgálja, hanem ami még fontosabb, megmutatja, hogy hogyan kell végrehajtani őket.

Gyakorlatias és cselekvésorientált megközelítés

A kompetenciaértékelés célja, hogy tükrözze a cél szerep és szervezet egyedi környezetét, és feltárja a tényleges munkahelyi viselkedésformákat.

Kipróbált és megbízható eszközeink világszerte elismert módszertanokon alapulnak, amelyeket egyedülálló üzleti pszichológiai szakértelmünkkel kombinálunk.

Szeretne többet megtudni arról, hogy az Assessment Systems hogyan segíthet szervezetének abban, hogy valódi betekintést nyerjen a jelöltek kompetenciáiba?

Minél nagyobb a párhuzam a jelölt kompetenciái és a követelmények között, annál jobb teljesítményre és elkötelezettségre számíthat.

Szervezeti szempontból a kompetenciák nem mások, mint a munkahelyi feladatok ellátásához szükséges ismeretek, készségek, attitűdök és viselkedések. Ezek a követelmények segítenek felvázolni azokat a komplex viselkedésformákat, amelyeket a szervezet szeretne látni a jelöltek teljesítményében.

Minden munkához különleges tudás és készségek szükségesek. A megközelítésünk mindig testre szabott, hogy alkalmazkodjunk a kérdéses pozícióhoz, valamint a szervezet kompetencia modelljéhez. A kompetenciák nem csak a kiválasztási folyamatban hasznosak, hanem gyakorlatilag minden HR-eljárásban is szerepet játszanak. A jól megtervezett és működtetett kompetenciarendszer növeli a szervezeti készségfejlesztést, a csapatépítést, a teljesítményértékelést, a sikeres tervezést és a tehetséggondozást a nagyobb hatékonyság érdekében.

Share This